قبل از اینکه فرزند تان پا به این جهان بگذارد، باید به این موضوع دقت داشته باشید که نوزادان در ماه های اولیه زندگی، بیش از 22 ساعت در شبانه روز را در خواب سپری می کنند. به همین دلیل، اینکه چه پتویی برای نوزاد تان تهیه کنید و حین خرید پتو باید به چه نکاتی توجه داشته باشید، اهمیت زیادی دارد. انتخاب پتوی مناسب برای آسایش و امنیت نوزاد ضروری است. در این مقاله از پرنیان، قرار است یک راهنمای کامل از خرید پتو نوزادی برای کودکان دلبندتان را به شما ارائه دهیم.
پتوی نوزاد باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
اگر بخواهیم پاسخ این سوال را در یک عبارت ارائه دهیم، باید بگوییم پتویی برای نوزاد تازه متولد شده مناسب است که بسیار نرم و راحت باشد و به هیچ عنوان ایمنی نوزاد را به خطر نیاندازد. اگر بخواهیم پاسخ این سوال را به صورت کامل ارائه دهیم، باید با مشخصه های یک پتوی خوب و اینکه هر کدام از این مشخصه ها باید به چه صورت باشند را بررسی کنیم.
برای مشاهده و تهیه روتختی نوزادی و نوجوان به صفحه خرید روتختی نوزادی و نوجوان مراجعه کنید.
1. جنس پتو؛ اولین و مهم ترین مشخصه آن
مهم ترین ویژگی یک پتو، جنس و کیفیت مواد بکار رفته در آن است. پوست نوزاد بسیار لطیف و حساس است، به همین دلیل بهتر است از خرید پتو هایی با الیاف مصنوعی صرف نظر کنید. به عبارت دیگر، پتویی برای نوزاد مناسب است که از جنس الیاف طبیعی همچون پنبه بوده و همچنین قابل تنفس باشد. قابل تنفس بودن پتو بدین معناست که هوا بتواند به خوبی از ما بین آن نیز رد و بدل شود و اگر سر نوزاد داخل پتو قرار داشت، خطری برای نوزاد از نظر تنفسی نداشته باشد.
برای اینکه بتوانید قابل تنفس بودن پتو را تشخیص دهید، بهتر است پتو را در مقابل یک منبع باد همچون پنکه یا کولر قرار دهید، و اگر وزش باد از سمت دیگر پتو را احساس کردید، این بدین معناست که این پتو مشکلی از نظر تنفسی برای کودک ایجاد نمی کند. راهنمای خرید پتو کودک همچنین شامل با کیفیت و با دوام بودن پتو نیز می شود. با کیفیت بودن پتو بدین معناست که با چند بار شست و شو، خراب نشود.
از نکات مهم دیگری که حتما حین خرید پتو باید توجه داشته باشید، فصلی است که نوزاد تان در آن متولد می شود. اگر کودک تان در فصل تابستان بدنیا می آید، باید پتوی نازک تهیه کنید. اما در فصول سرد سال، لازم است پتوی ضخیم یا خز دار استفاده شود.
برای تهیه انواع پتو به صفحه خرید پتو مراجعه کنید.
چه پتویی برای نوزادان زیر 12 ماه مناسب است؟
نکته مهمی که می خواهیم در این قسمت بدان اشاره کنیم، این است که برای نوزادان زیر 12 ماه بهتر است از پتو استفاده نکنید! اگر هم روی آنها را با پتو می پوشانید، حتما نازک بوده و از جنس پنبه باشد. این یکی از نکات مهم راهنمای خرید پتو نوزاد و کودک محسوب می شود، زیرا استفاده از پتو برای این نوزادان می تواند ایمنی آنها را به خطر بیاندازد. پیشنهاد می شود برای آنها از کیسه خواب، پتو های پوشیدنی و قنداقی استفاده کنید. اینگونه می توانند خوابی در آرامش و امنیت داشته باشند.
چه پتویی برای نوزادان بالای 12 ماه مناسب است؟
این نوزادان که اکنون یکسال سن دارند، به راحتی می توانند پتو را هنگام خواب از روی صورت شان کنار بزنند. در نتیجه احتمال خفگی بسیار کاهش می یابد. بدین معنا که استفاده از پتو های معمولی برای آنها خطری ندارد. با این حال بهتر است حتما پتویی که خریداری می کنید، قابل تنفس باشد.
2. توجه به ایمنی کودک هنگام خرید پتو
یکی دیگر از نکات مهم راهنمای خرید پتو کودک ، این است که پتو تزئینات و زوائد اضافی نداشته باشد. یعنی برای ایمنی کودک تان، از خرید پتو هایی که دارای روبان، نوار یا زنگوله در حاشیه خود هستند، خودداری کنید. این تزئینات اضافی ممکن است به قسمتی از بدن نوزاد پیچیده شوند و موجب آزار او یا حتی خفگی شوند. از طرفی ممکن است نوزاد آویز های اطراف پتو را خورده و از این طریق نیز خفگی اتفاق افتد.
اکنون که بحث ایمنی کودک شد، شاید بهتر باشد دو نکته دیگر را که باید برای حفظ ایمنی کودک خود بدانید نیز ذکر کنیم. این نکات با راهنمای خرید پتو نوزاد مرتبط نیستند، اما دانستن آنها می تواند کمک شایانی به حفظ امنیت کودک شما کند. اول اینکه نوزاد حتما باید به پشت بخوابد. تمامی متخصصان اطفالدر طی تحقیقات خود بدین نتیجه رسیده اند که بهترین حالت برای خواب نوزادان، خوابیدن به پشت می باشد.
دوم اینکه نوزاد باید روی تخت یا درون گهواره اش بخوابد. اگر بر روی زمین، مبل یا هر جای دیگری نوزاد خود را بخوابانید، امنیت و جان او به خطر خواهد افتاد.
برای دیدن ایده های دکوراسیون اتاق نوزادتان مقاله دکوراسیون اتاق خواب نوزاد را مطالعه کنید.
3. قابل شستشو بودن
از آنجایی که در ماه های اولیه تولد، پتوی نوزاد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، نیازمند شستشوی مداوم است. تمیز بودن پتو، نوزاد را از ابتلا به بیماری های باکتریایی و ویروسی، مبرا می کند. در نتیجه بهتر است پتو حتما قابل شستشو باشد. به خصوص اینکه جنس پتو به نحوی باشد که بتوان آن را با ماشین لباسشویی شست.
4. ابعاد پتوی نوزاد و کودک
اگر پتوی نوزاد اندازه متوسط و متناسبی داشته باشد، به جز پتوی دور پیچ می توان از آن استفاده های دیگری نیز کرد. برای مثال اینکه می توان از آن به عنوان رو انداز و پوشاندن کودک استفاده کرد، یا در صورتی که بخواهید فرزند خود را بر روی مکانی غیر از تخت قرار دهید، می توانید از آن به عنوان زیر انداز استفاده کنید. هر چند ابعاد پتو، به سن نوزاد تان نیز تا حدودی بستگی دارد.
5. طرح و رنگ پتو
در راهنمای خرید پتو نوزادی ، یکی دیگر از ویژگی های مهم داشتن طرح و رنگ زیبا است. رنگ پتو می تواند بر روی احساس آرامش و راحتی کودکان تاثیر بگذارد. در نتیجه ترجیحا پتوی نوزاد را به رنگ های ملایم و پاستلی تهیه کنید. البته اکثر پتو های نوزادی که در بازار عرضه می شوند نیز رنگ های ملایم و آرامش بخشی دارند. ضمنا در نظر داشته باشید که اگر آرامش و راحتی فرزند تان اولویت دارد، از خرید پتو های ارزان خودداری کنید. این پتو ها معمولا جنس خوبی ندارند و به سرعت کهنه می شوند. در حالی که اگر پتوی با کیفیت خریداری کنید، در آینده نیز می توانید از آن استفاده کنید.
برای دیدن ایده های رنگ مناسب اتاق خواب نوزاد پسر می توانید مقاله رنگ اتاق خواب پسرانه را مطالعه کنید.
بهترین جنس های پتو برای نوزاد
حال که دانستید راهنمای خرید پتو نوزاد و کودک شامل چه ویژگی هایی می شود، نوبت به معرفی بهترین جنس های پتو برای نوزاد می رسد. در میان انبوه جنس های پتو، سه مورد زیر بهترین جنس برای پتوی نوزاد محسوب می شوند.
1. پتوی سلولی پنبه ای
این جنس پتو نسبت به دو جنس دیگر، قدیمی تر است که صد در صد از پنبه (نخ) خالص تولید می شود. بدین علت آن را سلولی می نامند، زیرا دارای سوراخ (سلول) بوده و جریان هوا را به خوبی منتقل می کند. این پتو به دلیل داشتن تمامی مشخصه های یک پتوی خوب، برای نوزادان ایده آل محسوب می شود.
پتو های سلولی پنبه ای قابلیت شستشوی آسان، تنفسی بودن، استفاده از چندین عدد آنها به صورت همزمان، به آسانی چند لایه کردن و همچنین تنظیم دما دارند. به عبارت دیگر این پتو ها هر آنچه که یک پتوی نوزاد خوب باید داشته باشد و در راهنمای خرید پتو نوزادی نیز ذکر شده است را دارا هستند. در ضمن شستشوی پتو های سلولی پنبه ای نیز بسیار آسان است. این پتو ها بدون دردسر و به راحتی در ماشین لباسشویی شسته شده و به سرعت خشک می شوند.
مقاله بهترین مارک پتو به بررسی نقد و بررسی بهترین مارک های پتو ایرانی و خارجی برای سنین مختلف می پردازد.
2. پتو های سلولی آکرلیکی
ویژگی های پتو های سلولی آکرلیکی تقریبا مشابه پتو های پنبه ای می باشد، با این تفاوت که در ساخت این پتو ها از الیاف مصنوعی استفاده شده است. پتو های آکرلیکی بسیار با دوام هستند و به لحاظ قیمتی نیز مقرون به صرفه تر می باشند. همچنین این پتو ها هرگز چروک نمی شوند. تفاوت دیگری که این محصول با پتو های پنبه ای دارد، زحمت شستشوی آن است. پتوی آکرلیکی معمولا شستشوی پر زحمت تری دارد.
3. پتو هایی از جنس بامبو
گیاه بامبو به سرعت رشد می کند و برای تولید پارچه از آن استفاده می شود. پارچه بدست آمده از این گیاه، نرم، سبک و راحت است. الیاف این پتو، آن را به محصولی ایده آل برای نوزادان تبدیل می کند؛ زیرا دارای قابلیت تنفسی، ضد آلرژی و ضد باکتریایی هستند. در عین حال که این پتو ها قابلیت تنفسی دارند، به خوبی می توانند فرزند دلبند تان را گرم نگه دارند. اگر در تولید این پتو از الیافی همچون ابریشم نیز استفاده شود، نرمی و لطافت آن دو برابر خواهد شد.
انتخاب حوله مناسب نوزاد که به پوست بدن آسیب نرساند اهمیت بالایی دارد. برای آشنایی با بهترین برندهای حوله می توانید مقاله بهترین مارک حوله ایرانی را مطالعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله راهنمای خرید پتو نوزادی به طور کامل، همراه با یکسری نکات و بهترین جنس های پتوی نوزاد گفته شد. از آنجایی که نوزادان در ماه های اولیه تولد خود به مراقبت ویژه احتیاج دارند، باید هنگام خرید و انتخاب پتو و سایر وسایل شان دقت کافی را به خرج داد. بهتر است پتو های ساخته شده با الیافت طبیعی همانند پنبه را برای فرزند خود خریداری کنید.